De eerste aanrijding was bij een tankstation. De politie was achter verdachte aangereden in een herkenbare politie-auto en wilde hem laten stoppen. Terwijl ze de oprit naar het pompstation namen, stopte bij de uitrit een onherkenbare politiewagen waar een agent in burger uit stapte.
Maar de verdachte besloot niet te parkeren. Hij gaf flink gas en scheurde het terrein weer af. Daarbij reed hij recht op de agent in burger af, die zich op de motorkap moest afzetten om niet onder de auto te komen.
Dolle rit
Wat volgde was een dolle rit door Den Haag. Verdachte scheurde weg deels over een fietspad, over een pylon en door dranghekken heen. De herkenbare politie-auto volgde met zwaailicht en sirene. Met 100 kilometer per uur konden ze verdachte niet bijhouden. In een woonwijk reed verdachte 70 in plaats van de toegestane 30 kilometer per uur. Een tweede wagen die was opgeroepen kon een aanrijding met verdachte maar net voorkomen en ook een fietsster kon gelukkig op tijd remmen.
Kort erna hoorden agenten een klap. Verdachte was een bocht om gevlogen, had bijna de macht over het stuur verloren, kwam via parkeervakken terug op de weg en botste daar op een auto die stil stond. Het was een onherkenbare politie-auto die net bezig was uit te zoeken waar ze konden ondersteunen.
Wonder
Het Openbaar Ministerie verdenkt de 27-jarige Hagenaar van het plegen van twee keer poging doodslag op in totaal drie politie agenten. Daarnaast nog van ernstige verkeersdelicten. Gelet op hoe hij zich die 7 april 2021 in Den Haag heeft misdragen in het verkeer is het een wonder te noemen dat niemand om het leven is gekomen. Het is in elk geval niet aan verdachte te danken.
Dat het ging om politie-agenten woog de officier van justitie niet extra mee in haar strafeis. In alle gevallen ging het om agenten in burger die verdachte niet als dienders kon herkennen. Van bewust inrijden op politie is dus geen sprake. Het Openbaar Ministerie eiste 4 jaar gevangenisstraf, en daarna een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 36 maanden waarvan 12 voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.