De verdachte reed die avond met 76 kilometer per uur over de Dierenselaan, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Veel te hard dus, en hij minderde ook nog eens geen vaart toen hij een zebrapad naderde. Daar kwam hij in botsing met een student, die op zijn fiets wilde oversteken.
Na de klap ging de verdachte ervandoor. Hij deed zelfs zijn best onvindbaar te worden en boekte in in een hotel in de stad. Uit het app- en belverkeer van verdachte blijkt dat hij wist dat hij een ongeluk had veroorzaakt. Volgens het Openbaar Ministerie heeft verdachte ook een uur na het ongeluk de auto in brand gestoken.
Zwijgen, liegen, draaien
Tijdens de hele zaak heeft verdachte zich volgens de officier van justitie "uiterst onsympathiek" opgesteld. Dit blijkt al uit het feit dat hij in een auto was gaan rijden, terwijl zijn rijbewijs op dat moment wat ingenomen. Verder heeft hij op geen enkel moment empathie getoond richting het slachtoffer: niet ten tijde van het ongeluk en niet daarna. Hij heeft er alles aan gedaan de verantwoordelijkheid af te schuiven en eronderuit te komen. Zwijgen, ontkennen, liegen, draaien.
Het is meer dan begrijpelijk dat dit bijzonder wrang en pijnlijk is voor het slachtoffer en zijn familie. De jonge man heeft twee weken in coma gelegen, anderhalve maand in het ziekenhuis, en heeft alles opnieuw moeten leren zoals lopen of zijn hoofd omhoog houden. Of hij volledig herstelt van de opgelopen hersenschade is de vraag. "Maar verdachte maakt zich alleen druk om zijn eigen belang," zei de officier van justitie. "Als ik het heel plat mag zeggen is het pure hufterigheid."
Ze eiste een gevangenisstraf van 3 jaar en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 3 jaar. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.