DEN HAAG - Angelo Rens is sinds 1 december de nieuwe directeur van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's Gravenhage e.o.. Hij volgt Ninouk Vermeer op, die per 1 december een functie heeft aangenomen bij Natuurmonumenten.
Angelo Rens, zelf baasje van twee honden en drie katten, begon in 2015 als ambulancechauffeur bij de stichting. In de jaren die volgden vervulde hij verschillende functies, waarvan de afgelopen anderhalf jaar die van afdelingshoofd Bedrijfsvoering. In de ruim zes jaar tijd dat Angelo zich voor de stichting inzet, zag hij de organisatie veranderen. Angelo: "We zijn professioneler geworden. Er is meer structuur gekomen in de verdeling van taken. Waar voorheen iedereen van alle markten thuis was, hebben de meeste mensen nu hun eigen specialisatie. Ik ben mij vooral met facilitaire zaken, ict en bedrijfsvoering bezig gaan houden. Daarvandaan ben ik doorgegroeid naar afdelingshoofd Bedrijfsvoering."
Door het gemak waarmee Angelo problemen oplost, weet iedereen hem inmiddels te vinden. Ieder kwartier staat er wel iemand bij zijn bureau met een vraag over de printer, over verlof, hoe ze iets het best kunnen aanpakken en vooral over het administratie- en rittensysteem. Angelo legt uit: “Aangezien hier altijd vragen en wensen over zijn, weten mijn collega's mij goed te vinden. Ik denk dat dat een mooi startpunt is voor mijn nieuwe functie. Mensen stappen makkelijk bij mij binnen."
In het samenwerken met externe partijen voelt Angelo zich al goed thuis. Als afdelingshoofd Bedrijfsvoering was hij betrokken bij gesprekken met de gemeentes en andere dierenwelzijnsorganisaties in het werkgebied. Ook de financiën van een organisatie als de dierenambulance zijn hem niet vreemd. Angelo: "Daar ligt voor ons de grootste uitdaging. Dieren redden kost geld: brandstof, onderhoud aan de ambulances, ons hospitaal, onze medewerkers. We zijn afhankelijk van donaties en nalatenschappen. De afgelopen jaren waren niet makkelijk. Door corona vallen de meeste activiteiten en evenementen af. We zoeken samenwerkingen met bedrijven, zijn extra creatief met acties voor nieuwe donateurs en steunen iets vaker op bijdragen van vermogensfondsen. Zo houden we het hoofd boven water. We kunnen alle steun gebruiken op dit moment."
Volgend jaar viert de stichting haar vijftig jarig bestaan. Daarmee is het de oudste dierenambulance van ons land. Angelo: "Hoe bijzonder is dat: vijftig jaar hulp voor dieren in nood! Daarbij is de combinatie van dierenambulance en hospitaal uniek in Nederland. Dat maakt onze organisatie extra bijzonder. De meeste andere dierenambulances brengen dieren naar gespecialiseerde opvangcentra. De gewonde huisdieren die wij met de ambulance ophalen, blijven bij ons in het hospitaal voor herstel en verzorging. Je ziet het traject van begin tot eind, je ziet echt waar je het voor doet. Ik ben er trots op om al zo lang bij de dierenambulance betrokken te zijn en om nu deze stap te kunnen maken."