DEN HAAG - Het Veurs Lyceum in Leidschendam opende op 30 augustus op feestelijke wijze de HAPPY schoolkantine van STAPFOODS. Scholengroep Spinoza koos met STAPFOODS een nieuwe partner voor gezond cateren op haar schoollocaties. Binnenkort openen nog drie andere Spinoza-scholen hun gastvrije kantine: het Grotius College in Delft en het Sint-Maartenscollege en Dalton College, beide in Voorburg.

Bestuurder Peter Lamers van Scholengroep Spinoza zei bij de opening: ‘Bij Scholengroep Spinoza willen we voor onze leerlingen en collega’s een stimulerende en veilige leeromgeving. Hierbij hoort ook gezonde voeding. De school moet een plek zijn waar leerlingen en docenten het fijn vinden om samen te komen, een plek waar zij zich thuis voelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat STAPFOODS daar met zijn HAPPY cateringconcept aan bijdraagt. Prettig sociaal contact en je thuis voelen helpen de (leer)prestaties aanzienlijk verbeteren’.

Gezond gewicht
Marco van Stappershoef, directeur STAPFOODS: ‘We zijn enorm blij met het vertrouwen van Scholengroep Spinoza. Cateren op het Veurs Lyceum voelt voor mij als thuiskomen. Leidschendam is de plek waar ik ben opgegroeid. Daarnaast vind ik de sfeer op de locatie heel prettig. We dragen graag bij aan een structureel gezondere omgeving voor jongeren. STAPFOODS werkt daartoe nauw samen met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Leerlingen ontmoeten elkaar in een sfeervolle omgeving, waar wij op een aansprekende manier verantwoord eten en drinken stimuleren. ‘Food met impact’, want gezond en lekker eten maakt je blij en vitaal.’

Gastvrije omgeving
Steeds meer scholen beseffen het belang van vers, gezond eten voor hun medewerkers en leerlingen. STAPFOODS komt daarin tegemoet met kwaliteitsproducten voor de lunch, de borrel of een diplomering. Van Stappershoef: ‘Wij hebben vitaal, ondernemend en gastvrij als kernwaarden. Wij zijn dan ook enthousiast over de beslissing van Scholengroep Spinoza, omdat zij kiezen voor een gastvrije omgeving met gezonde en lekkere producten. We hebben contacten met lokale, ambachtelijke leveranciers, onder wie Van Rijn Culinair en Bakkerij Frans de Groot. Daardoor krijgen leerlingen en docenten het beste van het beste. Leerlingen krijgen bij Spinoza zo meer kans om gezonde eetgewoontes en een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Daar word je ‘happy’ van!’